INDRETNINGSTRENDS 2018

Forårets dekorationstrend er personlighed. Hjemmet skal nu, mere end nogensinde før, reflektere beboeres personlighed. Tidligere dominante og harmoniske indretningstrends træder til side, da de nye møbler nu ofte vil blive udskiftet med vintagemøbler og genbrugsfund - også farvenuancerne bliver mørkere og mere varierende.

Farver

Grøn. Forskellige nuancer af grøn vil fortsat være tilstede også i 2018 Derudover vil mere energiske nuancer som æblegrøn og pistacie blive populære. Nogle grønne farver vil endda være inspireret af den tropiske farvepalette.

Rød. Forskellige nuancer af rød helt fra mørkerød til pink. Disse forskellige nuancer bliver også blandet med hinanden for at skabe interessante kombinationer. Desuden kan farven rød tilføjes i små portioner, når der skal udsmykkes, hvis de store portioner føles ’for meget’.

Brun og beige. Den grå farves storhedstid er ved at være ovre, og i stedet træder farverne beige og 'greige' ind i billedet. Derudover bliver også den mørkebrune farve bliver mere og mere populær.

Blå. De blå farver bliver endnu klarere i år. Lyse gråblå farver viger pladsen for den koboltblå, som vi kender fra 90'ernes glas.

Sort. Sort vil fortsat være in. Sorte og hvide hjem har i nogle år været et velkendt syn, og der er ikke udsigter til at dette vil ændre sig. Dog vil denne sæsons sorte farve ofte blive akkompagneret af sæsonens andre farver.

Materialer og mønstre
Når det kommer til materialer, er det nu lettere at få øje på den klassiske elegance og finesse såvel som de stærkere og mere dramatiske mønstre, end det var tidligere.

Fløjl. Blødt fløjl er populært på både sofaer og dekorationspuder. I denne sæson kan du nærmest svøbe alt i fløjl; sofaer, puder, skænke og lænestole.

Træ. Både lyst, men også mørkere trætyper såsom teak og valnød. Møblerne der er lavet af de forskellige træsorter kombineres i hjemmet for at opbygge et personligt udtryk.

Læder. Specielt brunt læder. Det lyse læder er ikke længere den eneste nuance, som indretningsarkitekterne går efter. I stedet bliver de røde og de brune læderfarver mere populære denne sæson.

Udsmykning. Stærke blomster-, dyre- og plantemønstre på tapeter og tekstiler.

Krom. Når det kommer til metal er krom den nyeste trend. Metallerne skal kombineres, og i du kan man sagtens kombinere guld,- krom- og endda kobber-nuancer.

Keramik. Ubehandlet og glaseret. Håndlavet keramik fundet på f.eks. loppemarked kan sagtens kombineres med det industrielle look på spisebordet.

Dekoration med planter
Dekoration med planter har allerede været en stor trend de senere år, og denne trend vil fortsætte i denne sæson. Planter med mønstrede blade som prikbladet perikon og begonier såvel som planter med blade i røde nuancer er på vej frem.

Hvis du vælger at omrokere og indrette dit hjem på nu, så husk, at du kan leje et opbevaringsrum hos Pelican, hvor du kan opbevare dele af din bolig, mens indretningen står på.