De forskellige karakterer under flytningen

Fra bestemmeren til rodehovedet - kan du genkende disse karakter under flytteprocessen?

Når du skal flytte fra din lejlighed, er det rart at få hjælp fra nogle venner på selve dagen, da det som regel er en billig, produktiv og afslappet måde at være sammen på. Det er normalt ikke svært at finde et par venner, som er friske på at give en hjælpende hånd, da de færreste siger nej til en ven i nød. Det kan dog være en udfordring at finde det perfekte ‘flytteteam’ i dit eget netværk.
En flytning adskiller sig dog meget fra de ting, du normalt ville lave sammen med dine venner, og der kan være venner, du tror, du kender godt, som afslører deres sande jeg. Se om du kan genkende følgende typer, der ofte dukker op under en flytning:

Bestemmeren
Bestemmeren er en person, der har en stærk holdning til hver eneste detalje med hensyn til flytningen, og han eller hun sørger ofte for, at alle er opmærksomme på disse holdninger. Meningerne er ikke altid baseret på erfaring, men på hans eller hendes unikke vision om, hvordan flytningen skal foregå. Bestemmeren er ofte ikke den person, der rent faktisk flytter, og derfor kan atmosfæren i flyttegruppen hurtigt blive intens.

Rodehoved
Rodehovedet er yderst hjælpsom, og hjælper med flytningen af god vilje. Problemet ved at arbejde med rodehovedet er, at tingene ikke altid fungerer for ham eller hende. Den praktiske beslutningsproces og problemløsningen lader til at være lidt for meget for rodehovedet, og oftest er denne ven mest hjælpsom, når han/hun er "ude af fare for at lave rav i den" og hans/hendes arbejdsopgaver skal nøje udtænkes - for eksempel ved at opvarte resten af flytteteamet med snacks og drikkevarer.

Hvivelvinden
Hvivelvinden har konstant travlt, også når der ikke er behov for det. Viljen og hastigheden er stærk - nogle gange for stærk, og sikkerheden er ikke altid i top, da han eller hun ikke nødvendigvis mener, at sikkerhed er super vigtig under flytningen. De ting, der skal flyttes, er i fare for at blive beskadiget, for hvivelvinden ønsker, at flytningen bliver overstået så hurtigt som muligt.

Specialisten i de Sociale Medier
Denne person vil altid være, hvor tingene sker. Både hans/hendes og andres aktiviteter skal helst dokumenteres og lægges op på de forskellige sociale medier så hurtigt som muligt. At hjælpe med flytningen i sig selv er ikke så vigtigt i forhold til, hvor vigtigt det er at rapportere om de sjove situationer, der sker i selve flytteprocessen.

Tidsoptimisten
Når man ankommer sent, kan man da også forlade lidt tidligt, ikke? Tidsoptimisten vil ofte ankomme til ‘eventet’, når de tungeste ting, der kræver flest kræfter og dermed mest hjælp, er båret ned til flyttevognen eller måske endda allerede flyttet ind i det nye hjem. Det er
dog ofte ikke hans/hendes intention at komme for sent – nogle mennesker kæmper bare med at planlægge deres liv.

Snigeren
Denne person er mere interesseret i øl, pølser og andre snacks, der eventuelt er tilgængelige før, under og efter flytningen, end selve flyttearbejdet. Glideren har ofte meget travlt. Han eller hun har finpudset evnen til at foregive altid at være i gang med noget. I stedet for at ligne en, der ikke laver noget, virker denne person til at være yderst produktiv, og på én eller anden måde er det altid de nemmeste opgaver, der "tilfældigt" havner hos ham/hende.

Den flittige
Heldigvis er de fleste venner, som tager del i en flytning meget flittige. De gennemfører flytteopgaverne på en smart og effektiv måde, og holder hovedet højt gennem hele flytningen. Deres hjælp er uerstattelig. De flittige gør opgaverne til tiden og som aftalt, og du vil til enhver tid glædeligt hjælpe disse personer, når de får brug for det.